неделя, 19 януари 2014 г.

Има ли заговор за свалянето на патриарх Неофит?


Епископ от Българската православна църква обяви, че ще поиска, а по този начин вече го направи, оставката на българския патриарх Неофит. Че има някой органични въпросителни около патриаршеския избор, има, че вече почти година не се избира нов Русенски митрополит, това също е факт, при това-странен факт!

В същото време Проватски епископ Игнатий твърди, че патриархът по сценарий трябвало да се оттегли тази есен, като по този начин отвори пътя на пловдивския владика Николай към трона в София. Може и да звучи абсурдно, но поне някаква логикаима, иначе защо не се избира нов владика на Русе!?  В овакантените/овдовели Неврокопска и Варненска епархии Уставът беше спазен и бяха избрани нови владици, точно до три месеца, както се изисква!?

Странно е, защо митрополит Антоний не гласува на последните митрополитски избори в Неврокоп, като Синодът прие в „12 без 5,“ да не се гласува „дистанционно“!

Изобщо, има ли сценарий за свалянето на патриарха и кой го организира? Как се сваля патриарх и от кого? Колко прав е епископ Игнатий и колко истина има в думите му?

Дали ще станем свидетели на нов разкол, или това е поредната буря в чаша вода, която ни спретват в родната църква...!?

За novinite.bg

Няма коментари: