понеделник, 20 август 2012 г.

Туроператорите отчитат лек ръст на италианските туристи


Най-често претенциите на чужденците са свързани с качеството на храната и на обслужването.

През тази година се наблюдава лек ръст на италианските туристи в България, като водещ мотив именно хора от традиционна морска туристическа дестинация да почиват у нас, вероятно е цената. Междинни данни до момента показват, че страната ни отново е предпочитана предимно от руснаци, румънци, чехи, поляци и украинци.

През миналата година България е била посетена от 690 000 германски туристи. В предходни години те са достигали и до 740 000. Междинните данни за този сезон към момента бележат спад, твърдят от туристическите агенции. Според експерти, съотношението между цената, която е относително ниска и предлаганите услуги, изглежда не е чак толкова изгодно за немския турист, като се има предвид, че само около 7% от германците избират за почивката си Източна Европа.

Най-често чуждите туристи имат основателни претенции към „звездността” на хотелите и онова, което реално се предлага в тях. Качеството на обслужването и на храната също са сред основните показатели за избор на туристическата дестинация „България”.

И през тази година, според експертите в бранша, страната ни ще отбележи ръст в приходите от туризъм, въпреки икономическата криза и въведените рестриктивни мерки за тютюнопушене в заведенията и за зареждане на търговските обекти в някои от курортните ни комплекси.

за Bulgaria On Air

Няма коментари: