неделя, 6 юли 2014 г.

Столичани се оплакват заради закъснелия ремонт по бул. “България”


Снимка: www.briagnews.bg 


Жители на столични квартали, обслужвани от временно закритата трамвайна линия № 7, подготвят в социалните мрежи протест заради забавянето на ремонта на трасето. Те се оплакват и от това, чеавтобусите и трамваите, които правят връзка, за да покрият маршрута на трамвай № 7, не се изчакват.
Добромир Георгиев сподели, че когато се налага да слезе от автобус № 7тм и да се качи на трамвай № 1, двата вида транспорт не се изчакват, което води до изнервяне и закъснения на хора за работа.
Проблем е и това, че броят на автобусите, които заместват трамвай № 7 до Моста на влюбените, не отговаря на броя на трамвайните мотриси, с които правят връзка при административната сграда на НДК.
Гражданите се оплакват от сериозното забавяне на ремонта, но и от качеството на изпълнението. Според тях монтажът на бариери на подстъпите към спирките в подлезите ще забави още повече възможността да ползват линията на трамвай № 7. При опит да се въведе ред се е стигало дори до словесни атаки от страна на шофьори и ватмани спрямо пътници, които са се опитвали да обяснят, че единият транспорттрябва да изчаква другия, за да не закъсняват хората. 
За novinite.bg

Няма коментари: