четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Мира Радева: Объркана съм от поведението на реформаторите


Снимка: БГНЕС

„Обаркана съм. Като цяло съм доста скептична по отношение на поведението на Реформаторския блок. Тези хора ме притесняват. Започнаха да поставят едни условия, които ми се струват неестествени. Разочаровах се и от отношението към Меглена Кунева. Те стъпиха на криво още с европейските избори. Не беше коректно да си мерят силите помежду си, защото бяха формация, която все още не беше истински създадена“, заяви в коментар за novinite.bg социологът Мира Радева.
По думите й, проблемът сега не е в това, че има противоборство, но то е показателно, защото според нея очевидно всяко решение при реформаторите е предпоследно. „Говори се твърде общо. Да се проведат осем часа преговори и едните да казват, че нищо не са постигнали, а другите да казват, че са постигнали много, е странно“, допълни социологът.
„Пресконференциите с БСП и ДПС демонстрираха ясни констатации и послания. Неяснотите сега, /след преговорите с реформаторите/ се дължат на  вътрешна неяснота в самия Реформаторски блок. Не се излъчват ясни послания към ГЕРБ и към публиката. Най-вероятно се поставят условия, относно участието на Патриотичния фронт“, смята Радева.

По думите й, без да се промени избирателната система, едни нови избори биха били още по-тежък удар по самочувствието ни и като общество, и като избиратели.


„Политическата ни система е тежко катастрофирала и никой не е доволен от резултатите от изборите. Хората искат нови правила на политическото представителство. На тези избори пропорционалната система показа най-тежките си недъзи и сега това го виждаме като резултат – трудностите при съставянето на кабинет“, отбеляза Мира Радева.

За novinite.bg

Няма коментари: