сряда, 14 декември 2016 г.

КАКВО ПРОВОКИРА НАСИЛИЕТО СРЕД УЧЕНИЧКИТЕ?

Vesti.bg
Напоследък все по-често ставаме свидетели на това, как ученички, предимно /!!!/, се бият по всякакви поводи – за момчета, заради етнически определения, заради ходене без гащи /!!!/, за пълни глупости….! Медиите охотно показват това и канят психолози, експерти, директори на училища, учители, родители, за да коментират феномена!

Наскоро обаче една учителка сподели, че нейни ученици били твърде въодушевени от това, че заснели сами бой на свои връстнички, защото така щели да станат известни и да ги дават по телевизията….!!!

Първоначалната реакция на повечето би била: „Боже мой, що за дивотия е такова поведение!”. Нека обаче не забравяме, че мисленето на някои ученички е именно на това ниво и второ, раздухването на скандалите в училище, при които ученички си скубят косите, или се събличат голи, накарани от свои връстнички, е начин, те да се популяризират! Колкото и това да звучи абсурдно, понякога медийният интерес провокира подобни действия, въпреки непреднамереността на журналистическите търсения и открития!


С една дума, медиите, с прекомерния си и понякога не съвсем здрав интерес, вероятно и без да искат, сами предизвикват тези деяния, защото ученичките търсят слава, а телевизията им предоставя възможност за ткава, при това с доста широка аудитория и в най-гледаното ефирно време! 

За teacher.bg

Няма коментари: