четвъртък, 22 декември 2016 г.

УЧИТЕЛИТЕ ИСКАТ НОВ МИНИСТЪР, НО НЕ НА ВСЯКА ЦЕНА!

Снимка: Informo
Повечето учители са на мнение, че няма да се намери лесно успешен министър на образованието, който да заеме поста само за 18 работни дни в евентуално служебно правителство, съставено от все още действащия  държавен глава. 

Заради това, те смятат, че по-добре би било или да се състави съвместно служебно правителство на двамата президенти – сега действащия и избраният бъдещ президент, или пък да си остане настоящото правителство, което да продължи да изпълнява функциите си до влизането в правомощия на новия президент, който евнтуално да назначи временно служебно правителство, което да подготви страната ни за предстоящите извънредни парламентарни избори.

Сред мненията преобладава това, че няма смисъл да се сменят няколко – поне трима, министри на оброзаванието, конкретно, защото тези хора няма да могат да свършат нищо съществено, без един широк фронт на действие.


Реално погледнато, според преподавателите, министърът им трябва да има визия, а визия за 20-тина дена няма как да съществува и да е ефективна в дългосрочен план!

За teacher.bg 

Няма коментари: