понеделник, 19 декември 2016 г.

ЗАЩО МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО СЕ ЗАНИМАВА С АНТИКОРУПЦИЯ?

Меглена Кунева - министър
на образованието и наука
Снимка: МОН
Все повече хора, посещаващи редовно форумите за образование в социалните мрежи/медии коментират антикорупционния закон, който е предложен от вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. 

Ето част от мненията, които се споделят: „…Работа ли е на Кунева да прави антикорупционен закон, след като е министър на образованието…?”, „..За съжаление има доста проблеми, които предстоят да бъдат оправени, но министърът се занимава с други, несвойствени дейности за ресора, за който отговаря. Лично мнение…!”, „…Законът тя го внесе преди да стане министър, само че тогава парламента не го прие…!”.

Проблемът, който най-често се коменттира е, че министърът на образованието трябва да отдава цялото си внимание на ресора, в който е министър, което е валидно и за всички останали министри, независимо, дали са в оставка, или не са.

Антикорупционният закон наистина беше приоритет на тогавашния вицепремиер, който все още не беше и министър на образованието и науката, но сега, когато тя вече изпълнява по съвместителство и тази длъжност, хората, които се вълнуват от проблемите на образованието се интересуват от това, какво се прави и ще се направи в областта на образованието и изразяват своето мнение, че някак е несвойствено, най-малкото, министър на образованието, бил той и вицепремиер, да се занимава и с антикорупция…!

За teacher.bg

Няма коментари: