петък, 7 ноември 2014 г.

КОГАТО „ПОЛИ” СЕ ОКОКОРИ…!


Ококорването е интересно състояние, може да е от изненада, а тя пък може да е положителна, или отрицателна, ококорването може и да е, когато се събудиш…, а какво е то при „Поли” предстои да разберем…!

Скандалът във Видинска епархия се развихри, не защото архимандрит Антим, протосингелът, се обяви срещу викарния епископ Поликарп Белоградчишки, а защото действията на последния се оказаха доста спорни.

Проблем има в това, че някои се опитаха да изкарат скандала като конфликт за пари. Видите ли, лишили архимандрит Антим от управление на горите и той нападнал бедничкия епископ Поликарп, който пък си издействал правото да управлява горите. Да, ама не! Това първо не е вярно, второ обижда достойнството на епархийския митрополит Дометиан.

Истината е, че, както вече многократно сме казвали, Църквата не е монархия, а митрополитът не е монарх. Действието е в така наречената симфония – между епархийския митрополит и епархийския съвет. Големите въпроси за управлението на горите, за отдаване под наем на имоти, се вземат с разрешение на епархийския митрополит. Не е възможно нито протосингел, бил той и архимандрит Антим, нито викарен епископ, бил той Поликарп Белоградчишки, да вземат самочинно решение за такова нещо.

Ето защо, обвиненията, че архимандрит Антим искал да си върне управлението на горите и заради това нападнал викарния епископ, са не просто несъстоятелни, те са жалки и направо тъпи!

Друга глупост е, че архимандрит Антим е игумен на Клисурския манастир. Ами там има игумения, тя се казва Таисия. Антим само служи и живее там, но това не го прави игумен. Майка му била живеела там, е…и…!? Тя е там и помага, не живее на готово. Твърде низко е да се вадят такива битовизми, твърде низко е…!

Проблемът не е в парите, не е в това, че в Църквата пак се джавкат за пари, имоти, гори, коли, мъже, жени…, не, този път не е така! Сега проблемът е в морала, там е изгнило, там мирише на скапано, защото конфликтът е на принципна основа, а не на имотна!

Като стана въпрос за пари, викарният епископ на Видин съобщи, че свещениците там вземали по 268 лв. заплата. Само че пропусна да каже, че някои от тях са назначени на по няколко места и на практика вземат няколко заплати….! Но те хората не са виновни за това, при положение, че самият викарий  получава заплата, която е не по-ммалко от 500 лв., при положение, че епископ на разположение на Св. Синод получава 450 лв. Викарийят  също е и игумен на Бдинския манастир, председател е на катедрала, а е и духовен надзорник на гр. Видин. За всяка длъжност му се полага заплата, получава ли ги всичките…още повече, че дължи и доста пари, както стана ясно неотдавна!?

Във Видин почти няма свещеници, там служат монаси, йеромонаси и архимандрити. Женените свещеници отидоха по манастирите, защото във Видин нямат място, бяха принудени да се оттеглят! Кой ги принуди ли, познайте от първия път…! Защо бягат от Видин…? Защото ако не си човек на Човека тогава въобще не си човек…!

Имаше една шармантна персона в София – графиня дьо Шарни. Тя може и да беше малко прекалено пищна, шарена и скандална, но беше в пъти по-чиста от кака „Поли”, колкото и да се кокори, кака „Поли” си остава кака „Поли”. 

Колкото и фалшиви профили да си прави в социалните мрежи и да бомбардира пишещите братя с откровено неприлични предложения, „Поли” вече излиза от сцената, защото сцената я напуска, пък и не е добра „актьорка” както казва една VIP-брадър звезда! Дано само на излизане не си настъпи полата, че да си не разбие сурата….!


8 коментара:

Анонимен каза...

Мила жено! Освен , че не си исведомена, пак пишеш не подготвена! Пак си недоразбрала и пищиш, като разгонена кучка , да не кажа за какво..., но уви няма да те огрее, първо защото си възстаряла женица, злобна лишена от внимание илюбов, но тя любовта едва ли някога е била твоя спътничка в живота . И разбираемо защо! Избягала е от теб , като дявол от тамян. За какви гори , за какви 5 лева говориш?! Щях да кажа , че е рано да те е налегнала деменцията, но като гледам отпечатъка на живота върху лицето, мисля , че тя отдавна ти е дошла на гости! Знаеш ли, лошото настроение на една жена, се дължи на липсата на К_р, ето сега разбирам , защо си изтъкан от злоба, ами да..., нормално! Съжалявам, че не си имала тази възможност да бъдеш поне за миг щастлива, но не се отчайвай, може би в другият си живот ще се родиш принцеса!Да, принцът не е дошъл да те целуне, но разбираемо, то тази смрад на вехто се носи през 9 планини , та в десета, ето защо и тези кралства, са в дълбока летаргия! Знам , че е тежко единственият начин , някой да те забележи, е чрез това, което пишеш , ха за този , ха за онзи....!Да , но е съдба, не можем да се борим срещу нея! Знаеш ли? Имам един съвет към теб! Ходи на гара подуяне, там някой гнусен мангал със сиренясал кур, може срещу минимално заплащане от твоя страна да те ощастливи, току виж си станала най-щастлива на земята! И още един съвет, ако ми позволиш. Свали този опърпан пенюар, пропил се от миризмата на собствената ти плът, че тази година е сезона на лешоядите, току виж са дошли да ти изкълват миризливата п...а!

Porthos (arbiter elegantiarum) каза...

А аз пък на тебе да ти еба ммата проста и полуграмотна, Анонимни коментаторе... Извинявай, Венци, че го псувам в Блога ти...

Анонимен каза...

Portos: Колкото и да се точиш на майка ми няма да те огрее, тя не си ляга с педали! Още повече, когато педалите са олицетворение, на това , не което са яли, а на това , което са срали! Теб затова те заряза жена ти , защото не си добър в нищо с което се захванеш, редно е да си търси човек с възможности и това , което не вижда в твое лице! Уви , аз твоята мога да я оправя, но не искам , че като гледам какъв урод е родила, току виж пак из миризливата и шунда се пръкне още някой като теб! Казвам миризлива, защото само като те гледа човек, може да усети на какво миришеш!А ти в това да псуваш си добър! Все ще се намери някой , да затвори шибаните ти отверствия, от които не излиза нищо хубаво! Между другото , за първи път виждам чоек, на когото гъза да му е на главата?! Странно! Да, полуграмотен съм, но по-добре полуграмотен и добре изглеждащ индивид, от колкото маймуна, всъщност не маймуна? Даже не знам на какво да те оприлича!Не мога да се сетя , за толкова гнусно нещо. Моля, за извинение, като се сетя , ще ти го напиша! И ....още нещо, защо не се вземете с Венци , да си запълвате свободното пространство? Нямам предвид главата ти ! Две застаряващи жени на едно място, все ще се сетите още кой не сте одумали! Ма.., май ще ви трябват противогази или вие сте си свикнали на вонята! И един съвет : оправи си гъбичките, ползвай ламизил, то е за крака , ама мисля че няма противодействие, ако го поемаш перорално, както си свикнал , досега да го правиш!

Porthos (arbiter elegantiarum) каза...

Жоро, пак ли ти бе? Застаряващата и надебеляваща мъжка проститутка - циганин. Познах те по гейския начин на обиждане: "Аз и тия дето ме ебат, сме красиви, вий сте грозни!"...

Не бе, Жоре, тука са други географски ширини и културно зони, тука не се считаш за красив, тук не е Индия. Тука си просто циганин, проституиращ педераст, при това с основно образование, герой на вицове само може да бъде същество като тебе...

Айде, сиктир...

Анонимен каза...

Портос нещо пак си в грешка! Не е толкова грозно , да забележи човек какво лайно си ти просто смърдиш, без някой да е необходимо да е в твоят обсег. А този жоро явно те е ебал, щом заеш, че е циганин и проститутка, сигурно си му плащал, за да бъде с теб! Мислех , че визията ти е най-големия кусур, но сега се убеждавам до къде си стигнал, щом си лягаш с неграмотни мангали! Нормално , то другите платени педали няма да им е достатъчна мотивация парите за да им стане от теб! Лягай си с циганите, щом до там си я докарал.

Porthos (arbiter elegantiarum) каза...

Е, ако не си Жоро, подсказват ми някои познаващи изказа ти, си Поликарп, който също "знае" да пише неграмотно... Какво стана с покаянието ти величаво, "епископе"?

Анонимен каза...

Май много врагове имаш! То не е Жоро, то не е Поликарп, Сигурно и патриарха ще ти пише?! Противоречиш си копеле мръсно! Приличаш на лоена топка, то за това никой не иска да си цапа ръцете с тебе! Да ти еба майката грозна и самозвана! Спирам да взлизам тук и без това ви удостойх с внимание, което не заслужавате! Кой ти подсказва? Така или иначе няма да разбереш кой съм , колкото и да се напъваш! Можеш само да гадаеш! Ти си като черна дупка, поемаш всякаква материя в себе си ! Нормално , че баща ти не е с майка ти , защото ако бях на негово място , щях да те изхвъля на чикии! Съжалява човека, за това , което е излязло! Вземи си оправи хигиената, чр последния пат , като имах не честта да те видя миришеше. Не знам дали си переш дрехите изобщо , или просто тази смрад излиза от вонящите ти гадни пори! Да го набутам на всички твой близки , барабар и на сестра ти !

Porthos (arbiter elegantiarum) каза...

Тц, тц... Поликарп, че и Патриарха, чудна "йерархична стълба" се получи с твоето допълнение - Жоро от Видинските села, проституиращ циганин, гей, отгоре Поликарп, необразован богословски епископ и фиансов авантюрист и накрая само Патриархът... Така ли ги подреждаш нещата в своя йерархичен кръгозор? Не,ч е питая почит към Неофит, ама айде свали го от тая циганска люлка с Жоро и Поликарп...