сряда, 2 април 2014 г.

За и против „Часа на Земята“


Снимка: jivi.ucoz.ru

„Часът на Земята“ е една добра инициатива, която обаче почти граничи с илюзията за реален акт. Гасим си лампите, защото така ни казват, защото е кампания, защото всички може би ще го направят, а не защото го осъзнаваме. Ето тази масовост в една иначе добра инициатива я прави да изглежда неестествена, а от там и безполезна!

Защо да гасим лампите в домовете си именно на една конкретна дата? Не трябва ли да го правим всеки път, когато не използваме осветлението в дадено помещение – не само за да пестим от семейните си бюджети, но и за за да ограничим консумацията като цяло!

Такъв тип йезуитски инициативи, които придобиват застрашително мащабна шизофренност, няма как да са нещо положително, защото те са PR-действия, целящи неопределени резултати.
Не че има нещо лошо в PR-акциите, но не тук им е мястото, защото започва да намирисва на попрестояли яйца.

Дружинната масовост и традиционната балканска отзивчивост, с която се включихме в това мероприятие е завидна. И,...какво стана като си изгасихме лампите в къщи..., нима Земята стана по-чиста, или по-енергийно обезпечена...!?

Не, просто отчетохме още една налудничава инициатива на някаква световна организация/конспирация, която по всяка вероятност придоби още по-голяма слава и още по-вероятно получи, или ще получи, допълнително финансиране, за още по-невероятни инициативи, например да не се къпем по една седмица в името на...„ланския сняг“, да речем...!

За novinite.bg

Няма коментари: