четвъртък, 3 август 2017 г.

ВОЕНЕН ФОТОГРАФ С ИЗЛОЖБА ЗА ПРАЗНИКА НА ВМС



Фотографът на Министерството на отбраната Вяра Йовева открива изложба, посветена на празника на Военноморските сили на Република България. Събитието ще се състои на пл. „А. Новак“, на входа на морската градина във Варна, на 11 август-петък, от 18,30 ч. 

Изложбата, която е озаглавена: „С дъх на море“, не е първата мащабна изява на Йовева. През настоящата година тя направи изложба посветена на 6 май- Деня на храбростта и празник на Българската армия, която беше озаглавена: „Хиляди лица-една армия“ и която беше открита от министъра на отбраната. Събитието беше уважено от много висши военнослужещи, политици и граждани, като дори и президентът Румен Радев посети Централния военен клуб, за да разгледа снимките.

Вяра Йовева започва кариерата си на военен фотограф именно във вестник „Българска армия“. Работила е и в други медии, но военната фотография остава у нея и тя става първата жена-официален фотограф на военното ни ведомство. 

Вяра е носител на редица награди и отличия за фотография, които оценяват и подчертават таланта й на наблюдател с остър поглед и брилянтен „реализатор“ на ситуации и обекти от военното ежедневие, които се превръщат в истински образци на военно-фотографското изкуство у нас. 

За в. "БА"

Няма коментари: