сряда, 28 януари 2015 г.

Прошко Прошков няма да е кандидат за кмет на София


Снимка: proshkov.eu

„Не съм давал съгласие и не съм кандидат за кмет на София“, заяви общинският съветник, Прошко Прошков пред София Topnovini.bg.

Той допълни, че все още с никого не са водени разговори и според него, няма никаква заявена готовност за явяване на местни избори. Самият Реформаторски блок все още няма концепция за провеждането на тези избори, каза още Прошков.

„Хубаво е да вземем решението за кандидата за кмет на столицата с консенсус. Необходимо е лидерският съвет, председателите да се съберат и да дадат някаква пътна карта, защото те са тези, които стоят на пулса на събитията, те са в управленска коалиция. Това е хубаво да стане на някакъв тип форум“, каза общинския съветник, запитан, по какъв начин ще се състои изборът на кандидата.

Ако бъде предложен за кандидат за кмет на София от Реформаторския блок, Прошков беше категоричен, че не би приел. „Не съм имал такова желание и мисля, че няма да бъда кандидат. Самият аз не желая да се кандидатирам за кмет. Бих продължил да работя в общината, но не като кмет“, посочи Прошков.

„Разговор за имената изобщо не е започва на ниво Реформаторски блок“, заяви десният депутат блок, Вили Лилков. По думите му, в ДСБ ще бъдат готови с кандидатите си за съветници и за кметове, вероятно през месец май.

„Ще настояваме да имаме обща кандидатура на Реформаторския блок, тоест, навсякъде да явяваме с общи кандидатури, за да се утвърди формацията в  местната власт. За сега за София изобщо не е говорено“, категоричен беше Лилков.

Имената на Трайчо Трайков, Прошко Прошков и Вили Лилков, които се лансират в публичното пространство, представляват тип оценка на определени хора да се явят като кандидати, смята Лилков.

„В момента разговаряме единствено за програма и говорим за диалог, кандидатурата да бъде единна и да не бъде разделяща и конфронтираща отделните партии в Реформаторския блок. Когато е готова програмата ще се търси личност, която да може да удовлетвори тази програма и да я представи по най-добрия начин“, посочи Вили Лилков.

За София Topnovini.bg

Няма коментари: