вторник, 15 юли 2014 г.

Мистър Камерън, защо с рогата напред...?


Снимка: banks.dir.bg

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че евроскептично настроеният Филип Хамънд е новият министър на външните работи. Хамънд идва на мястото на Уилям Хейг, който по-рано съобщи, че се оттегля от поста си.

Досегашен министър на отбраната, Хамънд е смятан за най-силно настроеният против Евросъюз човек, заемал поста на външен министър.

Всъщност, доста странна е външната политика напоследк, която води Англия. От една страна, искат да са в Европа, от друга пък не е съвсем така. От една страна, трябва и спазват европейските принципи и закони, от друга пък, отново не е съвсем така.

Торите предложиха да се въведат квоти за допускане на емигранти на Острова. Не ни искат и вероятно имат право. Само че европейските принципи за свободно придвижване са ясно регламентирани и ако не ни пускат на Острова, това си е нарушение на човешките ни права, да не говорим, че нарушават и основните принципи на идеята за Европейски съюз.

Сега пък мистър Камерън назначава един от най-отявлените евроскептици, хайде да си го кажем направо – мразещи Европа политици, който става не какъв да е, а именно външен министър.
Добре де, аз явно отново нещо не разбирам..! Как така си член ан ЕС, пък демонстративно слагаш за външен министър именно човек, който иска страната му да излезе от съюза, при това го казва не толкова отдавна – миналата година и го казва в качеството си на военен министър...!
Аки като иска да излиза от ЕС, тогава или не става външен министър, или пък, когато е поставен там стряскащо ритуално, явно се цели именно чрез него, страната му да излезе от ЕС...! Аз поне за различен сценарий не се сещам...!

Не разбирам, защо, когато някой не иска нещо, продължава да го прави, ама не го иска, но пък поставя на постове хора, които също не го искат, ама и те го правят, пък уж го искат, но май-не съвсем, или пък не съвсем не го искат,....в крайна сметка, не ми е ясно, след като Великобритания не иска да е член на ЕС, ами да вземе, че да освободи от присъствието си съюза, след като толкова не го иска.

Евроскептицизмът е нещо може би донякъде обяснимо, поне за някои държави. Необяснимото обаче е, че евроскептични партии, които буквално не искат Европа, печелят най-много гласове за това да отидат и да работя в Европа от името на държавите си...., ето това е необяснимо. То е все едно, да не обичаш сладолед /има такива хора, дори аз познавам такива/, но да ядеш с голяма лъжица...!

Мистър Камерън, простете моето недостойно самоизвисяване до Вашата височайша „имперска“ светлост, позволявам си да се обърна лично към Вас, не защото съм грандоман, а защото може пък да имам минимален шанс да Ви попитам лично: Защо назначавате за външен министър човек, който не харесва Европа и идеята за ЕС? Ако искате да излезете от ЕС, направете го, няма да Ви спре никой, ама...не с рогата напред..., някак не е джентълменско, не е и благородническо...!

Няма коментари: