неделя, 5 февруари 2017 г.

КАК СЕ ПРАВИ „ЖИВА“ МЪГЛА ПРЕДИ МИТРОПОЛИТСКИ ИЗБОР…!?

Наближават избори за нов врачански митрополит. И като по стара, „православна“ традиция, заваляха порно-клип до порно-клипа, мила моя майно ле….! Извадиха се монаси-гейове, притоплиха се „стари манджи“, стари теми се изпонаизвадиха, с една дума….създава се информационна мъгла, за да може никой да не забележи, че наближават изборите и за врачански митрополит, и за нов парламент…! Именно сега, точно по това време излиза материалът, че монах се бил срещнал с някакво момче, с което били правили джи-джи-биджи и това трябва да интересува цялата православна общност…!? Така беше и преди, при предишните избори, въобще, всеки път някой се опитва да „мизерничи“ точно по такива тъмни доби, преди избори, да се вадят компромати, кой с кого, къде, как, кога, защо, колко….!!!

Защо, ами защото не бива да мислим, за кого ще гласуваме на изборите в държавата и не бива да мислим, КОЙ ще е следващият митрополит във Враца, как ще бъде избран той и дали изборите ще минат безпроблемно. Това е целта! И за да се постигне тя, хоп – нов гей-скандал в църквата….колко удобно и навременно…!

Е, до кога така…!?!?!? И защо чак сега, защото едва ли това е заснето през януари 2017 г., като гледаме кадрите и природата във фона…!? Защо е държано на стенд-бай чак до сега такова миризливо нещо, а се вади именно преди изборите в държавата и преди изборите за Враца…!

Епископите общо взето се поопоскаха и не останаха много свободни. Особено пък малко са тези, които реално стават за митрополити и борбата става безмилостно жестока, борбата, както казват е организирана от доста високо място, казват, че цял епископ стоял зад тази дандания с новия гей-скандал в църквата! Дали е така, или ДА, не знаем..!

Не споменаваме името му, защото нямаме директни доказателства /за сега….!!!/, но сме убедени, че предвид наближаващия избор именно за врачански владика, всички, които се интересуват от темата, се сещат, КОЙ може да е този епископ, а те са двама възможни, които имат и парите, и позицията да организират подобен фарс с техен събрат – монах, за да разводняват темата, за да се прави мъгла пред тях и така тихомълком да се промъкнат до трона във Враца…! Но няма да им се получи и този път…, защото традицията вече стана банална – колкото пъти се кандидатират за митрополит, толкова пъти не става, защо ли….!?!?!? Но това е тема на отделна статия. Тук е важно и друго.

Излиза едно момче „по телевизора“, което твърди, че с негов „приятел“ се били „разбрали“ въпросният „приятел“ да се сваля с монах, за да го прелъсти и така щяло да се чисти църквата от порока…! Интересно, как така като пратиш някой да се …..с монах, ще се очисти порока..., че нали така имено вкарваш порока в църквата, а не го изкарваш…../простете за телешкия стил на изразяване…!/.

И още нещо…! Това въпросно момче, мъж, или каквото там се чувства, нямало да търси г-жа Карамихалева – началникът на Отдел „Връзки с обществеността“ при Светия Синод, а се обръща направо към самия патриарх…да не би, видите ли, той да стане предводител на църква от гейове….! Ах, каква загриженост и каква мимикрия на морал, ах, какво мазно и безподобно лицемерие…!!!

Едно момче, който има „приятел“, който е готов да се чифтосва с мъже, се оказва старшия очистител, или направо лакочистител на църквата….!!! Тук определено замириса на ацетон…!!!!

И накрая, ТВ-предаването, което омаскари монаха има претенцията да бъде нещо като Върховна комисия по църковен морал ли, или що ли…!?!?!? Ако един човек носи отговорност за сексуалната си ориентация като монах, то това по никакъв начин не касае държавата и светската власт…! Ако монахът е правил, каквото там е правил с мъж, работа да вземе отношение по това има само и единствено църквата и нейната управа – Светия Синод, а не ТВ-предаване, нито пък, който и да е друг. Какво се оказва, че едно предаване по телевизията може да се изживява като подведомствен изпълнителен орган на Светия Синод ли…!

Прецедентът със едно друго шоу по btv, което предизвика референдумът за мажоритарни избори, се оказа доста опасен. Когато обществото, било то и гражданско, поеме пълната власт в ръцете си, понякога това същото гражданско общество може и да роди тотална диктатура….! Примери за това има и те не са само в съседна нам Турция, каквито са опасенията там, понякога това общество от граждани може да репресира на основание болшинство, но болшинството може да налага мнение, а не действие, управлението на болшинството не е управление на тоталитарен елит, а някои ТВ-предавания се държат именно като такъв…!

Хванали монах в нецензурна ситуация и дай сега да го изпляскаме ако може и в централните новини….! Ако наистина са загрижени за църквата, то тогава да се бяха обърнали към нея, към Синода, а не да омаскарят един монах, бил той и гей…! Дори и да е такъв, все пак всички знаем, че такива хора има и в обществото ни, а и в църквата ни, която до голяма степен е отражение на обществото ни! Като е гей, има си Синод, той да го съди, не е работа на журналисти да се ровят под юргана не само на монаха, но на когото и да било, защото може и да бъдат изненадани от нещо…не особено лицеприятно пак там…под юргана, де….!!!

И за да не стане грешка, понеже някой обичат да намират грешки, където не им е мястото…! Не защитаваме монаха, не защитаваме присъствието на гей-хора в църквата, не защитаваме секса в църквата, напротив! Но и не е наша работа, на медиите и на гражданите, да се ровим в гащите на монасите, за да проверяваме, дали са, или не са такива, или онакива…! Да дадем сигнал - да, да проверим сигнала - да, да попитаме, какво става по сигнала - пак да, но до тук…другото не е журналистика, а е истинска натъкмистика….!

Едно време, преди да влезем в казармата, минавахме прегледи на лекарски комисии. Бях особено силно изненадан от това, че ме накараха, мен и всички сотанали, да се наведа гол пред лекаря и почти ми заповядаха: „Разтвори бузи“…! Бързам да си призная, че ме приеха напълно редовно в родната казарма първо като школник, а после и като шофьор на транспротна и специализирана бойна техника…! Е, не станах ефрейтор, ама не се и посрамих....! 

Ето един цивилизован начин, как елегантно и дискретно може да не се допускат гей-хора в църквата…! Да ми говорят обаче за кастрация преди приемане на монашески подвиг, каквото прочетох по форумите, ми звучи по-скоро ветеринарно, отколкото хуманно…, без да обиждам ветеринарите, разбира се….!

И още нещо, ако въпросното момче, мъж, или каквото е там, наистина е имало „чисти“ намерения, а именно – да извади греха от църквата, то защото тогава не си показва лицето, защо е анонимно и преди, и сега…, нима го е срам от това, че „чисти“  греха в църквата..!?!?!?

Такива „чистачи“ познаваме отдавна и те никак не са „чистачи“, макар да са именно на такова социално-битово и интелектуално ниво. Обикновено тук се задейства старата българска поговорка – „крадецът вика дръжте крадеца…!!!“.
И каква стана тя сега, изловихме гейовете в църквата и тя цъфна та чак и върза розови зарзали по февруарски…!

Напънала се планината и родила…мишка, такава я свършиха някои и сега, за пореден път….! 

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: