понеделник, 13 юни 2016 г.

С НЕКРОФИЛСКИ ДИВОТИИ ЛИ ЩЕ ВЪРНЕМ МИРЯНИТЕ В ХРАМА!?

Снимка: www.snews.bg
Една много странна, да не кажа откровено глупава история, се роди неотдавна в медийното пространство. Става дума за „прокълнат манастир” край село Липница, над махала Ръждавец, Ботевградско. Историята разказва легенди, свързани с проклятие, тегнещо над святото място. Преди много години  турчин разрушил зида на манастира, за да вземе камъните и да си построи къща в Етрополе. По пътя, в района на село Разлив, го срещнали група турци. Когато им разказал какво смята да прави, те отговорили, че няма смисъл, защото къщата му е изгоряла, заедно с цялото му семейство, което е било вътре. Тогава турчинът се ядосал и захвърлил камъните. Хора, които се опитвали да възстановят обителта, също пострадали и физически, и психически, твърди местна легенда!

Що за зловеща реклама и дивотия е това!? Как може манастир да предизвиква  такива неща!? Та манастирите са свети места, това са обители за вяра, за искрена и чиста молитва, за утеха, а не за прокоби, клетви и ужасии…!

Като не могат да привлекат вярващи с вяра, някои се опитват да го направят с глупости! Каква е целта,…да се продава повече сладолед ли…., на един нов дарк-атракцион….!? Пак ли търсим сензационни новини, за да привличаме платежоспособни регионални говедоиди…..!?

До кога с тези дивотиии?! То не се „намираха” сънувани икони, то не се „откриваха” несъществуващи кръстове, то не бяха „намирани” старинни ръкописи, че и вампири открихме даже…., естествено, край Созопол…!!! Е, до кога с тези невероятности…!? С тях ли ще върнем миряните в храмовете, като ги плашим с некрофилски дивотии…!?

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: