петък, 17 юни 2016 г.

УЧЕНИЦИ В МОЛ-А КАТО МАЙМУНИ ВЪВ ВЛАКА…!?

Снимка: www.plovdiv-online.com
Няма нищо лошо деца да бъдат водени в МОЛ-а. Все пак това е обществено място, където не рядко има доста атракциони и за децата. Само че, когато става дума за организирано посещение на МОЛ на ученици, при това предвождани от собствената им учителка, това в известен смисъл смущава граждани, които се обърнаха в социалните мрежи/медии с призив, да не водят организирано учениците на подобни места.

Не за друго, а защото в това хубаво време, вместо децата да играят навън, на чист въздух, те се завират в магазини, са част от аргументите на възмутените! Освен това, посещенията на хранителни заведения в МОЛ-овете също не е препоръчително да е организирано, защото не всички ученици имат равна възможност да си купуват храна на такива места, още по-малко пък – да пазаруват в магазините…!

Не става дума да ограничаваме децата, става дума за това, да има ясна представа, че финансовото положение на различните семейства е различно и това става още по-видимо, когато учениците попаднат в МОЛ-а. Тук имущественото неравенство изпъква и депресира някои деца. Именно на това са станали свидетели граждани, които алармираха за събитието в социалните мрежи. Случката е станала в столичен МОЛ, буквално преди дни!

Разбира се, че родителите имат пълното право да водят децата си, където си поискат. Проблемът е, когато това става организирано от училище! Толкова ли няма други интересни и забавни места за деца в града, че трябва непременно те да бъдат заведени в едно търговско стълпотворение, където не всяко дете може да си позволи определени неща, питат възмутени граждани!


Въобще, масовите посещения на ученици трябва сякаш по-прецизно да бъдат организирани, особено, когато става дума за места, които не са важни за образователния процес, за възпитанието, или пък за места, където е възможно да възникне напрежение сред учениците, независимо, на каква основа е това, включително и поради финансови нюанси…!

За teacher.bg 

Няма коментари: