понеделник, 9 ноември 2015 г.

ЗМЕЯТ НА ЗМЕЙОВЕТЕ ДОЙДЕ, ВИДЯ, И СЕ ИЗ….!

Хронологията на събитията: президентът Плевнелиев връчва орден Стара планина I степен на патриарх Неофит, малко ни в клин, ни в ръкав…ЗАЩО? Не, въпросът не е ЗАЩО, а КОГА…! Неофит получи това отличие, защото трябваше то да се връчи после и на Вартоломей I. А не върви „чуждият” да има нещо, което „нашият” все още не притежава…някак срамотно е.

На второ място, Вартоломей поставя изисквания, които са меко казано неизпълними, да не кажем направо нахални, може би правилни от „еклезиологична” гледна точка, но неправилни от национална гледна точка, въпреки етнофилетизма и другите сродни брътвежи. И заради това ли Всесветейшия получи най-високото българско отличие, защото безапелационно, по традиция, си поиска „своето”…!?

После изведнъж медии съобщават, че министър-председателят Борисов е отказал предвидената среща с Фенерския владика. Ако е вярно това, тогава какво се получава: президентът го награждава, премиерът го отблъсква….ситуация – малко ала: „бий ме, обичам те”…!

Предната вечер Вартоломей трябва да даде брифинг в София пред български и чуждестранни журналисти. Част от тях обаче не са допуснати, дори и моя скромна милост. Поне докато аз бях пред залата за брифинга, колегите от телевизия „Алфа” стояха отвън. Именно от там вероятно щеше да мине и Всесветейшият.

Понеже телевизия „Алфа” не са се акредитирали, не ги пускаха в залата. Те обаче можеха спокойно да си зададат въпросите на патриарха или пред залата, или на входа на хотела, където се намира залата. Няма кой да ги спре, защото се намираме на публично място и друго действие би било грубо ограничаване на свободата на словото.

Не защитавам по никакъв начин телевизия „Алфа”, /Боже опази….!!!/, просто коментирам онова, което видях на място. Е, представете си именно същата тази телевизия и Всесветейшият….пред микрофона им…! Еми, няма как да стане, нали…!? Дали пък това именно не „уплаши” Фенерския владика, че не уважи журналистите – и български, че и чуждестранните, както беше обявено предварително по програма…..!? 

А като заговорихме за програмата пък, тя била в "диоцеза" на "Стобийски" архимандрит Дионисий....! Пълна каша, истински църковен миш-маш, ама без яйца и сирене, все пак - пости идат....! 

Та какво стана с една дума, Всесветейшият дойде, видя и на метеното се из….каза!!!

Останалото са едни безкрайни писания на църковни писани, /вероятно и аз сред които/, попаднали в капана на словесната овулация…! 

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: