вторник, 10 ноември 2015 г.

ХУБАВА РАБОТА, АМА ….”ВСЕЛЕНСКА”…!

Според архимандрит Дионисий от Светия синод, патриарх Вартоломей има много ангажименти, свързани с отпътуването му от страната ни, след като бе на посещение у нас за три дни, и не може да говори”, на брифинга, съобщи offnews.bg.

Добре де, защо не можем да си кажем истината, ЗАЩО се правим на щрауси…ЗАЩО?!

Имал бил „много ангажименти, свързани с отпътуването му от страната ни”…! Че той няма да пътува за Сибир след това, какво толкова има да се подготвя, има две-три черни рокли, един-два епитрахила, една къдилница и две килимявки – една с и една без було…, какво толкова има да се готви, няма да изкачва Чомолунгма! Нито се бръсне сутрин, нито пък се преоблича като за сутрин и вечер, дето се вика, под полата може и дибидюс да тръгне, както е думата!

Понеже се готвел да пътува, и заради това, видите ли, „не може да говори”…! Що за глупост е това, че докато се подготвя, да не би със зъби да премества куфарите си! Това е толкова несъстоятелно, че дори не е забавно, а направо си е трагикомично…! Всесветейшият, не можел да говори, обаче може да говори, когато търси под вола теле, като иска майка си и баща си, но под вола, както казва баща ми, няма теле, друго има там…!

Бил „обиден на медиите, които изопачавали думите му”. Ами, каквото е казано то е и записано, да се пуснат записите, пък да видим тогава, кой крив, кой прав!

Като е толкова корназ фенерският владика, щом може да ги плещи такива врели-недокипели пред президента ни, защо нямаше смелостта да се срещне със журналистите…! Чакай де, ако ще си магаре, бъди магаре докрай, а не когато ти изнася само…!

Да се върнем пак в началото, според offnews.bg, българският архимандрит Дионисий обяснил, че Всесветейшеството се подготвяло за пътуването и не можело да говори. Ако е така, тогава този гаф е наш. Ако наистина това е казал нареченият от преди година архимандрит, който мнозина вече наричат „Стобийски” архимандрит, то тогава именно той трябва да понесе отговорност за това, че напразно разкарва една сюрия журналисти да дебнат с часове Вартоломей по софийските сокаци!

За какъв му беше на Негово Високопреподобие, който в аванс беше преждевременно наречен за  Преосвещенство, Дионисий да обяснява, че Вселенският имал „много ангажименти, свързани с отпътуването му”!?

Защо просто не излезе пред журналистите, които бяха поканени, а имаше и поканени, но недопуснати… /!!!/, и да им каже истината!? - Патриарх Вартоломей има известни опасения, или е притеснен от дадени коментари, или каквото там е…!?

Ако не друго, поне да беше измислил нещо по-аргументирано, но че имал „много ангажименти, свързани с отпътуването му”, е това е проява на доста тъпоумно поведение, което силно наподобява действието на слон в стъкларски магазин. 

Да не говорим, че цялата случка с извеждането на Всесветейшеството именно от изотзадните входове на хотела, понамирисва на една зле планирана, много зле осъществена и още по-зле оправдана акция, с отчетлив аромат на престояли яйца…! 

Преди време така „общуваше” със журналистите и Пламен Орешарски – все изотзадзе – през странични и задни входове и видяхме до къде се докара сам…!

Както се казва, хубава работа, ама ….”вселенска”…! 

За фейсбук-групта "Православни новини"

Няма коментари: