петък, 20 май 2016 г.

(METRO)ПОЛИТИТЕ РОДНИ – „БОЛНИ” И НЕДО…ВОЛНИ…!

„…Три деня младите дружини
как прохода бранят. …Дванайсетий път
гъсти орди лазят по урвата дива
и тела я стелят, и кръв я залива....”

Ив. Вазов

„Три деня”…родните METROполити не могат се събра, не могат се разбра, не могат се раздума като едни нормални METROполити! Ако се съберат, ще се карат, ако не се съберат, дори не могат и да се скарат….! Така си и остана нареченият, облеченият и напълно обреченият за епископ Стобийски - ни риба – ни рак, ни на козата крак…!!!

А междувременно новината гръмна като метанов взрив в тоалетна на китайски ресторант, срещу руска църква /!!!/:

http://www.novini.bg/: „АРХИМАНДРИТ ДИОНИСИЙ: Беше направен опит за покушение срещу мен!” -

ОТГОВОРЪТ: "Биха ме, не ме боля; тласкаха ме, не усещах. Кога се пробудя, пак ще търся същото." - Книга Притчи Соломонови – 23:35.

Така и отците гигински не можаха да поделят църногорски имотец, кое на кого било, за кого било, до кога било, …”три деня”…. и за това не могат да решат родните METROполити, коя тенджера да е за единия и кой фустан да е за другия, коя биволица да биде за трети и коя отива за ….котлети/!/, кой да води игуменарница блажна,…блажна още и много важна…!

Е бива, бива, ама чак пък такъв цирк вече не бива да бива…!

Ето как Иван Димитров описа случката  с родните METROполити в http://dveri.bg/: „…Така наред с болните м. видински и м. старозагорски, отсъстващите от страната м. американски и м. варненски, изчезналия от страната м. европейски (който обаче междувременно беше успял лично да се застъпи за Дионис пред патриарха!), много заетия в академията си м. търновски, неинтересуващия се от синодните дела м. плевенски, внезапно заболя и м. пловдивски. Колко жалко!...”, като под /м./ се разбира „митрополит”, а „Дионис” е „архимандрит Дионисий”….!

Тя неговата работа стана малко като онази работа с ордена на Нешка, дето нямала грешка! Уж е наречен, уж даже е и почти облечен, пък е леко „завлечен”….! Ако ще го наказват, поне да го накажат, ако ли пък не, поне да не ни разиграват наивно по възрожденски театро, защото вече взе да ни доскучава!

Честно да си кажа, колкото и да не харесвам „Дионис”, вече взе да ми става жал за него, то бива гавра, бива чудо, митрополити уж го защитаваха пък изведнъж взеха че се гътнаха и те болни…., от мързобол ли са се разболели, от що ли….?!

Не прилича на коскоджамити бабаити – METROполити да се правят на ощипани „гуспойци” /…но все пак да не им ограничаваме свободната воля…!/, ако ще наказват, да наказват, ако ще съдят право, нека седят на криво, ама ако ще седят на криво и се съдят криво, като се крият като мишки, вместо да решат за Мишев, то на сана им не подхожда такова мишкуване, … мишкуване още -„гигинцуване” ….!


За фейсбук-гпупата "Православни новини"

Няма коментари: