сряда, 11 март 2015 г.

СИНОДЪТ ЛИ ПУСНА T-REX ОТ КЛЕТКАТА …!?!?


Снимка: www.cultnoise.com

Архимандрит Дионисий отново се завъртя в медийното пространство. Едва що мина  Коледа и беше забравено, че той беше предложен от патриарх Неофит за Стобийски епископ. Сега наближава Великден и отново се заговори за хиротония. Защо, кому е нужно да буни духовете, кому е нужно да пуска T-Rex отново, кому е нужно…?

„От Вас научавам, че ще ме правят епископ в неделя. Нито с положителен знак, нито пък с отрицание съм чувал това, което Вие казвате. Не съм чувал такова нещо. Светият Синод има заседание, какво решават те, знаят само те. Ако научите нещо такова, ще Ви помоля да ми кажете”, заяви архимандрит Дионисий.

Интересно е, как се появяват слуховете в родната ни Църква. Зададе се празник, или пък трябва да се отнеме интерес от дадено събитие, в случая заседанието на Светия Синод и хоп, появява се един слух, че видите ли, архимандрит Дионисий отново щял да става епископ.

Интересно е обаче и друго. Слухът беше подкрепен от информация, че това щяло да стане в митрополитската църква в София – „св. Неделя”, че тя щяла да бъде заключена. Предвид някои от последните епископски хиротонии на меко казано нефелни даже и за архимандрити хора, не бихме се учудили, че при заключен храм може да се „произведе” един нов епископ на БПЦ. Не че и това не се планираше от някои, при предишния опит Дионисий да стане Стобийски епископ, поне така бяха писали в социалните мрежи…!

Какво пък толкова, решава се, нарича се, прави се, само дето наистина не е толкова лесно. А това се доказа от действията на гражданското общество в края на декември миналата година!


Та с една дума, епископска хиротония на архимандрит Дионисий няма да има, твърди и той самият, твърдят и от Църквата, а ние добавяме…”за сега!!!”…!!!

За фейсбук-групата "Православни новини"

Няма коментари: