петък, 13 март 2015 г.

КЪДЕ Е ПАЛАВИЯТ ДЯДО БОРИС АГАТОНИКИЙСКИ…?!?!?!


Снимка: ovarna.bg

Палавият дедо Боре, така наричат Агатоникийския епископ Борис, който беше игумен на Бачковската Света обител и който беше заснет в меко казано неприлични клипове – сексуални сцени с дама.

Той беше свален от игуменство, сетне беше изпратен на покаяние в Рилския манастир, сякаш там е някакво общежитие за заточеници, къде обаче е сега…?
Въпросът ни е, на покаяние ли е епископ Борис, или на покой, защото някак не става ясно, какъв е статутът му сега. 

След като беше заснет, как палува с пищна дама, тези които го познаваха побързаха да кажа, че са знаели, че той е „месар”, демек - обичал да меси, а и обичал по-пищните мадами. Често се случвало дори да подвиква от доксите манастирски подир някоя засукана зоза, хвалейки я кръшния задник, я „планинарските” й гърди, я някоя друга пищна форма.

Тук не се вторачваме в самия епископ, вторачваме се в деянието му. Дали е той, или някой друг, няма значение, важно е, че това се е случило и е важно, какво е станало впоследствие, а всъщност май нищо не е станало!

Уж, епископът беше наказан, изпратен на покаяние, да се кае в един от най-красивите ни манастири – Рилският /!!!/, сетне обаче дедо Боре изчезна яко дим и сега, дали е на покаяние или на покой, никой не знае! Ето къде е проблемът, че се мълчи, къде е. 

И обществото, и хората от Църквата имат право да знаят, какво се случва с палавия дядо, защото това е пример. Той не е кой да е, той е един от епископите на Църквата ни и неговото и положение, и наказание, и поведение, и състояние е важно за това, за да послужи за пример, за урок, а и за назидание.


Вместо това обаче се оказва, че за кокошка  – няма прошка, а за кон - няма закон…! Е, явно нищо ново под Слънцето, каквото ни е в обществото, такова ни и е и в Църквата – безхаберие, незаинтересованост, мълчание, …ден да мине, друг да дойде, докато се забрави, какво е било…! Познато….българско, НО - недостойно…! 

За фейсбук-групата "Православни новини"

1 коментар:

Пловдивски обяви каза...

Много е добър този сайт.