вторник, 18 декември 2018 г.

КУРСАНТ СТАНА „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА 2018”


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева връчи наградата „Студент на годината 2018” на официална церемония, на която бяха обявени носителите на Националния приз на Националното представителство на студентските съвети.

Отличието получи курсант-мичман Петър Стефанов Генов от Висше военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“, V-ти курс със специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“.

Вие сте бъдещето на тази държава, вие сте хората, които ще поемат щафетата от нас, отбеляза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в приветствието си към студентите.

Във военнообразователната система на Въоръжените сили се обучават хора с големи интелектуални способности, които имат воля, упорити са да развиват техните познания и да се подготвят да бъдат достойни защитници на родината. Това каза малко преди церемонията по награждаването ,която се състоя в Зала № 3 в НДК, заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант от резерва Атанас Запрянов.

Председателят на Народното събрание посъветва младите хора да се трудят, да се учат от знанията и уроците, които им дават животът и техните достойни преподаватели.

Целта на Националния приз „Студент на годината” е да отличи най-активните студенти във всички области на науката, изкуството и спорта. На церемонията по връчването на Дванадесетите награди „Студент на годината” присъстваха също председателят на парламентарната Комисия по образованието и науката Милена Дамянова, депутати, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на изпълнителната власт, на академичната общност и на бизнеса.

Фото Вяра Йовева
за вестник "Българска армия"

Няма коментари: