понеделник, 16 декември 2013 г.

Защо ни мразите, Ваше Величество!?


Великобритания може да бъде осъдена от Евросъюза, заради антиемигрантската истерия. Не ни искат англичаните и това си е, не ни вярват, не ни искат, не им трябваме нито като работници, нито като учени, нито като хора дори! Защо е така, е дълга и доста тягостна тема, с достатъчно аргументи в полза и на едната, и на другата теза.
И все пак, има много българи (например аз), които въобще не желаят да живеят някога в Англия, и които с необходимото благоговейно снизхождение задават въпрос към Нейно Високо Почитание кралица Елизабет ІІ: „Защо ни мразите, Ваше Величество…?!”. Наистина ли това е официалната позиция на Великобритания, наистина ли Найджъл Фарадж успя да имплантира толкова омраза в съзнанието на една цяла нация? Аз лично не вярвам и мисля, че това е преди всичко медийна истерия, политически цирк и националистически театър.

Нима нацията, която се е крепяла и финансово на доминионите си като Индия, днес се обявява против друга една европейска нация, при това една от най-старите на континента, само защото шепа хора са се „провинили”. Може ли да сложим печат върху всички, заради няколко, или както писа някогашният в-к „Вечерни новини”, през лятото на 1989 г.: „Ще падне ли бариерата пред заблудите…?!”?

За novinite.bg

Няма коментари: